masa bukan emas..tetapi adalah nyawa dan kehidupan

Sape nak baju Free?~ IMANN ABDUL GALLERY GA



AQ SUKA BAJU2 CENGGINI....
SO....SEMENTARA TUAN PUNYA GEDUNG BUAT CONTEST..PE SALAHNYE AQ JOIN KANNNNN....HEHEHE~
KOT2 MURAH REZEKI KALI NIE...AMEEN~~ ^_^

so..korang pun leh la try2 lawat page diorang d fb...kot2 ade yg sgkut di hati..leh la order....
ni link nyee : imann abdul gallery

bubyeee...
salam.

yabedabeduuuwww ....MENARIK!!!!!

okeyhhh...nampak tak tajuk kat atas tuuu..hehe~~~


ya...MEMANG MENARIK...


nak tahu...haaaa~teruskan membaca...
utk entri kali nie.....aq nk cerita la sket psl produk  VCO..
tuk pengetahuan korunk sumer..VCO tu adalah-->> VIRGIN COCONUT OIL....

pernah dengar?pernah dengar?


NAMA DIBERI:

virgin coconut oil
hah!!! virgin???!!!
wait..wait...jgn salah paham...
jom kita translate ke dlm BM dlu yek...hehe


'MINYAK KELAPA DARA'


hah!! makin pelik..lek2 lu...
sebenarnya, minyak ini dipanggil 'dara' kerana proses penghasilannya yang dijalankan tanpa penggunaan bahan kimia dan haba.
umpamanya...suci dan asli...ceewahh...
Minyak kelapa dara jugak mbawa mksud minyak yang tidak menerima rawatan kimia atau haba yang berlebihan. Dengan kata lain, ia merupakan minyak yang dapat mengekalkan kandungan nutriennya selepas  diproses.

mungkin namanya agak menimbulkan kontroversi sdikit....dan mnyebabkan ramai menyangka suplement ni hanyalah utk org yg da kawen....hehe`
but the true is...budak 8tahun pun sesuai...n suplement ni tidak terhad tuk kaum gegirlss but boboyss pun boleyhhh.....sbb nie adalah suplement tambahan harian that keep maintain our bodies health...:)

KANDUNGAN:

seperti yg diwar-warkan tadi....
kandungannya memang 100% minyak kelapa dara...
n x dicampur dgn ape2.. mahupun gula dan garam..:P hehe
(psl kandungan/ingredient..insyaAllah..kita cerita d next entri yek..
nnti tlampau pnjg lak entri nie..penaaaattt korunk nk baca kan..hee~)
but dun wori..memang xde bhn kimia langsung 100% natural ingredient.

KEBAIKAN:


pd masa sekarang nie...vco mgkin femes berbanding tahun2 dahulu yg cuma sekadar didengari ura2 sahaja..
kini alhamdulillah....sejak wujud beberapa orang yang benar2 serius utk mbawa naik produk yg betul2 bermanfaat nie...vco,namanya sudah cukup dikenali di pasaran...
antara faktor2 VCO menjadi pilhan:

1- KECANTIKAN
  • Ya..that's true...after using it..ramai yg mengeluarkan testimoni2 bahwa minyak,jerawat serta parut di wajah mereka berkurangan.
  • malah boleh memberikan wajah yg mulus lg telus umpama kulit baby.
  • kulit kusam juga bertukar menjadi lebih fresh serta kelihatan sihat.
  • keyakinan diri yg kian hilang juga kembali..:) 
  •  
ahaks~~ nak diceritakan...aq pun paham la...mesti sesape yg ade mslh kulit nie 99% pernah mghabiskn bnyk duit utk try pelbagai2 produk...ye r...wajah tu aset...sggup belaka..hehe
hinggakan sekali dgr je ayt promoter tu...(ntah ye ke x) masih terliur nak beli walaupun harganya menggunung bercabang daik..kan..kan?? hehe~
balik umah tu mula la renung resit lama2 bagai nak gigit hancur xnak makn nasik....haha
but dun wori..normal la tu...gegirls katakan~~hak3
so...u olls can try la benda nie...lg selamat kalu nk d'compare dgn produk2 diluar sane yg sgt diyakini dicmpuq dgn bhn2 kimia dan biasanya keberkesanannya bersifat sementara...insyaAllah..yg ni juga kan disambung pd next entri..
"BAHANA produk campuran kimia"..:: PRODUK CAMPUQ KIMIA vs VCO YG SUCI MURNI"
tungguuuuuu~zassss....hehe
(p/s: aq pun tgh try gak nie..)

2. KESIHATAN:

bg aku la kecantikan or kekemasan tu HARUS...
tp..ape yg penting KESIHATAN jauh lg penting kottttt...
cantik luar tp kesihatan dalaman xjaga....ape yg syoknye?
xcantik ....tp dalam sihat...ad mslh ker???...
haaa....aq pcaya jika cantik dalam,maka luar akan cantik...
ketahuilah kebiasaannya..

"KECANTIKAN LUARAN TU TAMPILNYA DARI KESIHATAN DALAMAN"
 
ye dak nie? haha~
betui la cheq oii!!!
panjangnye mukadimah kesihatan nie..okeh2..kita kembali kpd topik asal,
antara kebaikan dan khasiat vco....:::

kecantikan luaran:


-membantu mengurangkan berat badan dgn meningkatkan kadar metabolik
-menghasilkan tenaga dgn segera
-mengurangkan infeksi,mencegah garis2 halus
-mengurangkan gejala psoriasis,eksim,dermatitis
-melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta mberi perlindungan dari sinaran ultraviolet
-mengurangkan jerawat/parut jerawat


kesihatan dalaman:


-meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
-memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin2 dan asid amino
-melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis
-mengurangkan stress pada pankreas dan sistem2 enzim dalam tubuh
-meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium untuk tulang dan gigi yg kuat.Ia juga melindungi diri drpd serangan osteoprorosis
-mencegah risiko sakit jantung
-mencegah atherosclerosis dan strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi.


kebaikan-kebaikan yg lain:


-membantu sistem daya tahan pada tubuh, melindungi tubuh dari kanser payudara,kanser colon dan kanser rahim
-melindungi tubuh dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing
-mencegah sakit liver
-berfungsi sebagai antioksidan,mengurangkan radang kronis
-membunuh virus(yg menyebabkan mononucleosis,influenza,he
patitis C,cacar air dan herpes) bakteria (yg menyebabkan pneumonia,sakit telingaa,infeksi kerongkong,gigi berlubang,keracunan makanan,infeksi saluran kencing,meningitis dan gonorrhea) kulat (yg menyebabkan candica,jock itch,kadas dan infeksi yg lain) serta membunuh cacing pita ,lice, giardia, dan parasit
-mengurangkan masalah keputihan
-mengatasi masalah monopos wanita


INTERSTING RIGHT? hehe...


HARGA:

retail price: RM39.90
PROMOTION PRICE FOR THIS MONTH:RM38 ONLY!!!!!
n kalu yg beli >2 botol...ade diskaun tmbhn lg(yg ni valid till the end of this month only)....
order cepat!!!!!
jgn lepas peluang nie....
dgn harga yg relevan anda dpt produk 2 in 1...
for ur HEALTH n for ur BEAUTY...^^

SIDE EFFECT:

Since vco adalah 100% asli tanpa sebarang pengawet atau pewarna tiruan, insyaAllah tdk mendatangkan sebarang kemudaratan dan kesan sampingan. Malah, pengambilan minyak kelapa dara semasa kehamilan adalah sangat bagus kerana ia membantu mengatasi rasa mual dan memberi tenaga kepada ibu mengandung. Catalyst adalah syarikat bumiputera dan produk-produknya mendapat pengiktirafan sijil HALAL JAKIM.




CONTACT US:-

facebook:(choose either one)
-azwani(013-9470530)
-siti madiha (013-2449782)

or by email:-(choose either one)
-azwaniali@ymail.com 
-cyput_cedut@yahoo.com

BERMINAT NAK BISNESS:- ?????

kepada sesiapa yg serius berminat jadi agen boleh hubungi kami tuk maklumat selanjutnya.
tenkiuuuu~~~
tuk lihat testimoni2
sila klik link di bawah ni yer...arigatoooo gozaimasss




 WORD OF WISDOM__________:

"Lebih baik berusaha menyalakan lilin dari menyumpah kepada kegelapan."








tahniah kawan2!!!
teruskan amalan membaca..hak3!!!